Geschreven door 08:08 Agenda

13 juni – Stiltewandeling – Deventer

De kloostergemeenschap nodigt u uit om samen te wandelen in de omgeving van het klooster. Aansluitend vindt er een ontmoeting in de kloosterkerk plaats.

Van NieuwSion.nl

Wandelend zoeken naar stilte, onderweg naar Sion. Wandelend door de prachtige bossen van Averlo laten we ons inspireren door de omgeving, een contemplatieve tekst of een intrigerende vraag.

Je kunt kiezen tussen een lange versie vanuit Deventer (ongeveer 7 km) en een kortere versie vanaf een boerderij buiten Diepenveen (ongeveer 3,5 km).

De lange-afstandwandelaars starten om 10.15 uur vanuit Deventer bij Wijk- en Kindcentrum Kei13 (Wezenland 582, op de kruising Wezenland en de Karel de Grotelaan). Door het Zandweteringpark en de bossen van buurtschap Tjoene sluiten we aan bij de korte wandeling.

Om 11 uur begint de korte wandeling bij boerderij Erve Kleinveldhuis aan de Veldhuizerdijk 1 te Diepenveen. We wandelen over de Kranenkamp, het Landgoed van de Stilte, naar klooster Nieuw Sion.

Om 12 uur doen we mee met het getijdengebed in de kloosterkerk. Aansluitend lunchen we samen. De weg terug staat in het teken van ontmoeting. We beginnen zonder te spreken en het is misschien een uitdaging om die ontmoeting verder ook stil te bewandelen. Zo ontdekken we stilte vanuit meerdere invalshoeken.

Meld u aan op de website van de gemeenschap:

(Visited 59 times, 1 visits today)
Sluiten