Geschreven door 16:08 Nieuws, Slider • 5 Reacties

Holkje van der Veer overleden

Dominicanes Holkje van der Veer is eerder vandaag in een ziekenhuis in Nijmegen in haar slaap overleden. Ze werd 61 jaar. Dat meldt de website Dominicanen.nl.

Van der Veer werd geboren met het Marfansyndroom en groeide op in Amsterdam. Haar ouders waren beide doopsgezind. Als kind ging zij naar de montessorischool. In 1978 deed zij haar belijdenis bij de Doopsgezinde gemeente en liet zich daar dopen. In 1980 werd ze in Nijmegen geopereerd aan een scoliose. Na een lange tijd te hebben gerevalideerd verhuisde zij naar Zwolle. Ze ging hier naar de MBO en vervolgens naar Kampen waar zij HBO Cultureel werk en Agogisch Kerkelijk Werk studeerde. Hierna volgde zij nog een lerarenopleiding aan het Windesheim in Zwolle en studeerde aansluitend theologie aan de Katholieke Theologische Universiteit in Utrecht.

Dominicanessen
Van der Veer ging in 1986 stage lopen bij de Dominicanen in Zwolle. In 1992 bekeerde zij zich tot het katholicisme en trad in 1996 toe als dominicaan bij de congregatie van Zusters Dominicanessen van de Heilige Familie in Neerbosch. In 2010 verhuisde zij naar Nijmegen en begeleidde ze bezinningsdagen in het Dominicanenklooster in Huissen. Op tv was zij meerdere keren te zien in het programma Bidden in Stilte van de RKK. Ze was bestuurslid van het ‘Netwerk Katholieke Vrouwen’ en redactielid van het tijdschrift Open Deur. Ze schreef verschillende boeken, waaronder Veerkracht en Drijf-veer.

Hartklachten
Van der Veer werd vorige week in het ziekenhuis opgenomen met hartklachten. Opereren was moeilijk, zo niet onmogelijk. Ze had goede hoop dat ze ook deze fysieke storm weer zou overleven. Maar het is helaas anders gegaan.

Klik hier voor een In Memoriam op de website van Volzin.

De redactie van KloosterKracht wens haar medezusters, familie en vrienden veel sterkte.

Bron: Dominicanen.nl en Wikipedia | Foto: Youtube

(Visited 1.551 times, 1 visits today)
Sluiten