Written by 10:30 Uncategorized

Vacature: Manager voor Benedictushof Abdij van Egmond

Let op: hernieuwde oproep!

Deze vacature is eerder gepubliceerd in januari 2025. Omdat we na een eerste selectieronde de juiste kandidaat nog niet hebben gevonden, stellen we de vacature opnieuw open.
Wij verzoeken kandidaten die in de eerste ronde hebben gesolliciteerd vriendelijk om niet opnieuw te reageren.

De Abdij van Egmond, een bloeiende gemeenschap
Binnen de muren van Abdij van Egmond woont een gemeenschap van 12 monniken met uiteenlopende achtergronden en leeftijden. Ze staan aan de wieg van elke economische activiteit die vanuit de abdij wordt ontplooid. Stilte, aandacht en toewijding vormen de belangrijkste ingrediënten van alles wat gemaakt wordt. Daarnaast is er nadrukkelijk oog voor het welbevinden van de mensen die hier werken. Dit is ook hoe de Benedictushof gerund wordt, gevestigd naast de abdij. Hierin zijn gevestigd een volwaardige sfeervolle winkel, kaarsenmakerij, museum, horeca en zalencentrum. In de kaarsenmakerij worden nog steeds op originele wijze kaarsen gemaakt. Zo zijn er in de winkel ambachtelijke producten te koop, van kaars tot kaas tot de bieren van Sancti Adalberti. Het assortiment bevat ook etenswaren, geschenkverpakkingen, producten uit andere kloosters en religieuze artikelen en boeken.

Wat ga je doen als manager?
Wij zijn er klaar voor om met de winkel en horeca verder te groeien. Het enige dat nog ontbreekt is iemand die met diezelfde ambitie de winkel begeleidt naar een volgende fase. Daarom zoeken wij een manager voor de Benedictushof voor 24 uur per week.

Als manager voer je alle dagelijkse werkzaamheden uit die komen kijken bij het runnen van de winkel, horeca, de exploitatie van de zalen en kaarsenmakerij. Allereerst zorg je ervoor dat de Benedictushof in alle opzichten optimaal functioneert. Zo zien de winkel en horeca er altijd strak uit, is de personeelsbezetting op orde, kloppen de voorraden en staan de 40 vrijwilligers en 2 medewerkers net zo enthousiast en vol overgave op de werkvloer als jijzelf. Daarnaast adviseer je klanten op een leuke, laagdrempelige en persoonlijke manier om hen met volle tevredenheid de deur uit te laten lopen. Je initieert, neemt het voortouw en denkt commercieel.

De taken van de manager zijn als volgt onder te verdelen:

  • Leidinggeven: Je bent verantwoordelijk voor 2 medewerkers en 40 vrijwilligers. Werkzaamheden die hierbij horen zijn: motiveren, delegeren, monitoren en zorgen voor open communicatie en transparantie.
  • Verbinden: Je bezit de sensitiviteit om de winkel en horeca te zien in het licht van het monastieke bestaan. De Abdij is een niet alledaagse werkplek en dat vraagt wat van jou als manager van de Benedictushof.
  • Verkoop: Jaardoelen stellen, in kaart brengen wat de margerijke producten zijn, nieuwe producten initiëren en verbeterpunten bespreekbaar maken.
  • Hospitality: Coördinatie van de ontvangst van groepen en activiteiten. Je springt in op drukke dagen bij de horeca en winkel.
  • Service & Support: Open communicatie en houding naar de vrijwilligers en collega’s, zodat zij te allen tijde met (complexe) zaken bij jou terecht kunnen.
  • Planning & Organisatie: Je bent verantwoordelijk voor een goede bezetting, bent aanwezig in de winkel en horeca, voert ontwikkelgesprekken, speelt in op de verbondenheid op de werkvloer en waarborgt deze en je weet een goede balans te vinden tussen manager- en winkel/horeca taken.
  • Budgetbeheer: Je stelt een organisatieplan op, rapporteert de vorderingen en neemt het team mee in dit plan.
  • Lokale Marketing: Je managet het social media kanaal, creëert meer naamsbekendheid in de regio en initieert bij acties die bijdragen aan de groei van de winkel en horeca.

Maak jij het verschil?
Je zet je graag in voor het behalen van doelen en goede resultaten. Je enthousiasmeert de vrijwilligers, bent een zelfstarter en je kunt goed organiseren. Jij denkt vooruit, in mogelijkheden én signaleert tijdig knelpunten die de groei van Benedictushof kunnen stagneren. Op die momenten weet je daadkrachtig bij te sturen.

Verdere kenmerken van de manager zijn:

  • Hart voor de missie & visie van de Abdij van Egmond. Je bent gastvrij en krachtig in samenwerking met de 40 vrijwilligers en 2 collega’s;
  • Relevante werkervaring als winkelmanager;
  • Relevante werkervaring in de horeca en je weet wat er moet gebeuren bij de organisatie van evenementen;
  • HBO werk -en denkniveau (commerciële economie, retail, hospitality, commercieel management);
  • Een aantal jaren leidinggevende ervaring;
  • Goede communicatieve en cijfermatige vaardigheden;
  • Ondernemerschap, visie, creativiteit en daadkracht;
  • Vooral veel zin in de functie.

Wat bieden wij?
Wij kunnen niet wachten om samen met jou de volgende stap te zetten. Het Rechtspositiereglement voor werknemers in dienst van Religieuze instituten worden gevolgd op de onderdelen loongebouw, formatie-omvang, vakantie-uren, vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. Dit betekent onder andere:

  • Een functie met veel afwisseling en flexibiliteit op een bijzondere plek waar een fijne werksfeer en gastvrijheid belangrijk is;
  • Leuke en betrokken vrijwilligers en collega’s;
  • Veel ruimte om de functie vorm te geven;
  • Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor 24 uur per week met uitzicht op onbepaalde tijd;
  • Inschaling in schaal FWG 55 (€3.337 – €5.029 o.b.v. fulltime) met een salaris dat aansluit bij jouw opleiding en ervaring;
  • Premievrij bij BPL-pensioen;
  • Eindejaarsuitkering en vakantietoeslag;
  • Reiskostenvergoeding;
  • En niet te vergeten de jaarlijkse BBQ.

Heb je belangstelling in deze functie?
Ben jij de enthousiaste manager die wij zoeken? Reageer dan uiterlijk 8 juni 2025 per email door jouw motivatiebrief en CV te sturen naar M.Koolwijk@abdijvanegmond.nl onder vermelding van ‘Sollicitatie Manager’ t.a.v. Martina Koolwijk (interim manager).

Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Close