Geschreven door 07:36 Boeken, Nieuws

Online boekpresentatie ‘Zusters in oorlog’ op 18 februari

Ons Erfgoedhuis nodigt u graag samen met Pelckmans uitgeverij uit voor de online voorstelling van het boek Zusters in oorlog. Leven en lijden in het klooster tijdens de bezetting. Deze boekvoorstelling gaat door op donderdag 18 februari van 20 tot 21 uur.

De presentatie wordt ingeleid door Kristien Hemmerechts die ook de interviews met de auteurs en verschillende beeldfragmenten uit het boek naadloos aan elkaar praat. Na de presentatie kan u met de auteurs in gesprek gaan via de chatfunctie.

Inschrijven?
Inschrijven kan via de website van Pelckmans uitgeverij. Op het einde van de digitale presentatie ontvangt u ook een kortingcode van 10% voor de aankoop van het boek.

Zusters in oorlog
De Tweede Wereldoorlog spaarde niets of niemand. Ook niet de 50.000 kloosterzusters in België. Hun oorlogsverhaal is nooit eerder verteld, net zomin als het verhaal van de duizenden patiënten en meisjesleerlingen onder hun hoede. Omdat oorlog lang een mannenzaak was, schijnbaar veraf van het onzichtbare bestaan van zusters verscholen achter hoge kloostermuren. En toch werd ook hun leven grondig overhoopgegooid. Daarom sloegen KADOC-KU Leuven, Cultureel erfgoed annuntiaten Heverlee en ons Erfgoedhuis de handen in elkaar hun oorlogsverhaal te vertellen.

Hoe gingen kloosterzusters om met vernieling, pijn, honger en dood? Was hun geloof een lichtpunt of zaaide de oorlog twijfel? Welke uitdagingen stelden zich in de scholen en zorginstellingen van de zusters? Bood het isolement van het klooster kansen voor verzet en clandestiene acties? Sympathiseerden sommige zusters met de nazi-ideologie? Hoe verhielden de zusters zich tot het Joodse drama dat zich voltrok? Op deze en andere vragen probeert het boek een antwoord te bieden.

Boek bestellen?
Bestellen via Berneboek.com: klik hier.

Titel: Zusters in oorlog. Leven en lijden in het klooster tijdens de bezetting
Auteur: Roeland Hermans, Kristien Suenens, Ria Christens en An Vandenberghe
Jaar van publicatie: 2021
Prijs: 22,5 euro (+ eventuele verzendingskosten)

Bron: Berneboek.com

(Visited 33 times, 1 visits today)
Sluiten