Geschreven door 08:41 Vacatures • Een reactie

Vacature: Dienend kluizenaar

Jan XVII in Castricum is naast een verblijfsaccommodatie een ‘klooster laboratorium’, op loopafstand van de Noordzee. De verblijfsaccommodatie is onderdeel van het ‘klooster laboratorium’.

Jan XVII zoekt naar nieuwe woorden en wegen voor de contemplatieve monastieke traditie. Inhoudelijk leidend in deze zoektocht is de ontwikkelde ‘Liber-methodiek’ die beoefenaars leert om wat zich ook maar in hen roert, roerloos te verwelkomen, om hun ‘niet-weten’ de ruimte te gunnen.

De vormtaal van Jan XVII is die van het ‘dienend kluizenaarschap’. Dit kluizenaarschap combineert een solitaire, plaatsgebonden levenssituatie in het ‘klooster laboratorium’ met de onvoorwaardelijke beschikbaarheid, zeven dagen per week (24/7) voor beheer en exploitatie van de verblijfsaccommodatie in Castricum.

Op dit moment is Jan XVII op zoek naar één of meerdere Dienend kluizenaars, naast de reeds aanwezige kluizenaar Thomas van Kleef. Gezocht wordt naar één of meerdere personen (m/v) die willen onderzoeken of de visie en de missie van Jan XVII bij hen passen en bereid zijn gedurende minimaal een aantal maanden in en vanuit een kluis van Jan XVII te wonen en te werken.

Bij wijze van materiele beloning voorziet Jan XVII in kost, inwoning en zakgeld. De som hiervan is omgerekend gelijk aan het minimumloon.

Klik hier voor de volledige vacaturetekst. Reageren kan tot en met 15 november a.s.

Bron: Jan XVII

(Visited 483 times, 1 visits today)
Sluiten