Geschreven door 10:48 Vacatures

Vacature: Onderzoeker Maatschappelijke Spiritualiteit

Het Titus Brandsma Instituut heeft een vacature voor een Onderzoeker Maatschappelijke Spiritualiteit voor 0,3 fte.

Ten behoeve van de onderzoekslijn Maatschappelijke Spiritualiteit werk je als onderzoeker mee aan wijsgerig-theologisch onderzoek naar de actuele betekenis en relevantie van de spirituele en mystieke traditie en het religieus leven in de hedendaagse samenleving. Daarnaast houd jij je bezig met hedendaagse praktijken van spiritualiteit in maatschappelijke organisaties. Het onderzoek heeft betrekking op de vraag op welke wijze spiritualiteit vorm krijgt in het professionele en maatschappelijke handelen van de huidige tijd. Het doel van dit onderzoek is het ontwerpen van een kader voor de ontwikkeling en innovatie van een onderwijs- en vormingsaanbod.

De onderzoekslijn Maatschappelijke Spiritualiteit doet vanuit de studie van de spirituele en mystieke traditie en vanuit de studie van het religieus leven onderzoek naar hedendaagse vormen en manifestaties van spiritualiteit. Van daaruit maak je de vertaalslag naar de ontwikkeling en innovatie van onderwijs- en vormingsactiviteiten in maatschappelijke organisaties.

Profiel

 • Je hebt aantoonbare kennis van theologisch, wijsgerig en/of religiewetenschappelijk onderzoek naar spiritualiteit in de hedendaagse samenleving.
 • Je hebt een aantoonbaar netwerk in de wereld van Ordes en Congregaties/onder religieuzen.
 • Je bent bereid mee te werken aan onderwijs- en vormingsactiviteiten.
 • Je bent in staat om interdisciplinair te werken.
 • Je kunt collegiaal samenwerken binnen en buiten de onderzoekslijnen.

Wij zijn
Het Titus Brandsma Instituut doet wetenschappelijk onderzoek naar christelijke mystiek en spiritualiteit. Als academisch expertisecentrum zet het instituut sterk in op onderwijs- en vormingsinitiatieven voor zowel professionals als een geïnteresseerd publiek. Het Titus Brandsma Instituut is opgericht in 1968 op basis van een samenwerkingsovereenkomst tussen de Radboud Universiteit en de Nederlandse Karmelprovincie.

Wij bieden

 • Een dienstverband van 0,3 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring een salaris van minimaal € 4.629 en maximaal € 5.943 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 12).
 • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van vier jaar.
 • Het TBI is een onafhankelijke Stichting en volgt de CAO van de Radboud Universiteit waar mogelijk. Medewerkers van het Titus Brandsma Instituut worden aangemeld bij het pensioenfonds PFZW.

Meer weten?
Neem met inhoudelijke vragen over de functie contact op met Edwin van der Zande, wetenschappelijk medewerker via 06 81 52 96 85 of edwin.vanderzande@titusbrandsmainstituut.nl. Ook kun je contact opnemen met Herman Westerink, wetenschappelijk directeur via 06 12 27 21 94 of herman.westerink@ru.nl.

Praktische informatie en solliciteren
Je kunt uiterlijk solliciteren op 17 februari 2022. Dit kan uitsluitend via de button onderaan deze pagina. Richt je sollicitatiebrief aan Edwin van der Zande. Vul het sollicitatieformulier in en voeg de volgende bijlagen toe:

 • Een motivatiebrief.
 • Je cv.

De eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 25 maart. Je treedt bij voorkeur in dienst op 15 april 2022.

Met deze vacature willen wij zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.

Bron: TBI

(Visited 182 times, 1 visits today)
Sluiten