Geschreven door 09:28 Nieuws • 2 Reacties

50 pogingen (zonder succes) om over God te zwijgen

‘In de hemel doet men niet aan seks’, deelt Jezus zijn leerlingen mee (Lucas 20:35). Geen blijde boodschap voor een veelal door seks gedomineerde wereld. In Vijftig tinten God neemt de auteur de lezer mee op een relativerende reis door religie en wetenschap.

Patrick Chatelion Counet was tien jaar lang secretaris van de kloosterordes en congregaties in Nederland en nauw betrokken bij het dossier kindermisbruik in de Rooms-Katholieke Kerk. In deze bundel essays en columns schrijft hij onder meer over kindermisbruik, homoseksualiteit, God en de geslachtsdaad, de vrijheid van vrouwen, het vegetarisme van Jezus Christus, oerknal en schepping, en de haat-liefde verhouding van religies met alcohol.

Uitgangspunt voor het boek is het syndroom van Capgras. Wie hieraan lijdt, denkt dat zijn geliefden door dubbelgangers vervangen zijn. De wereld lijkt niet meer echt. Het is de toestand waarin je geraakt als je ouder wordt.

Op 2 juli 2020 vond de boekpresentatie van Vijftig tinten God plaats op het afscheid van de auteur als hoofd bureau en secretaris van de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR).

Prof. dr. mr. Patrick J.E. Chatelion Counet l.i.c. (1954) is jurist, theoloog, canonist en exegeet Nieuwe Testament. Hij was hoofd bureau en secretaris van de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) en bijzonder hoogleraar Bijbel in de Nederlandse Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is voorzitter van de daklozenkerk Het Kruispunt in Nijmegen.

Boekgegevens
Vijftig tinten God. Essays en columns op de rand van Capgras
Hardcover, stofomslag, geïllustreerd | 224 pagina’s | ISBN: 9789089723925 | Prijs € 24,95 | Verwacht: 02-07-2020

Een uitgave van Berne Media | uitgeverij abdij van berne
U vindt het boek op: https://bit.ly/2CdCwUN

Bron: Berne Media

(Visited 437 times, 1 visits today)
Sluiten