Geschreven door 10:26 Boeken, Nieuws

De Deetman files – Misstanden rond het kindermisbruik

Eerder deze week is bij uitgeverij Parthenon verschenen: De Deetman files – Misstanden rond het kindermisbruik van Patrick Chatelion Counet.

Br. Bernardus Peeters, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) geeft op www.knr.nl over dit boek aan:

“Het Dagelijks Bestuur van de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) heeft kennis genomen van het verschijnen van ‘De Deetman files’ van de hand van haar voormalig secretaris en hoofd bureau, Patrick Chatelion Counet. De auteur heeft geen instemming van het Bestuur van de KNR gezocht voor de publicatie van dit boek. Het Dagelijks Bestuur heeft aan de auteur gevraagd van publicatie af te zien. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van deze publicatie ligt volledig bij de auteur. De KNR staat achter de lijn die ze gezamenlijk met de Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft gevolgd bij het omgaan met de meldingen van seksueel misbruik binnen de r.-k. kerk in Nederland. Aandacht voor het leed van de slachtoffers en recht doen aan hen, staat daarbij centraal.”

Over het boek
De Deetman files doet verslag van het politieke gekonkel rond het kindermisbruik in de katholieke kerk. Het geeft een kijkje achter de schermen van de commissie Deetman en laat zien hoe besluiten tot stand kwamen. Daarbij werden de beginselen en procedures van de Nederlandse rechtsstaat met voeten getreden. In maart 2010 brak het schandaal van kindermisbruik in de katholieke kerk los. Sindsdien werden tal van onderzoeken uitgevoerd, honderden Kamervragen gesteld en zo’n duizend processen gevoerd. Tien jaar lang was Patrick Chatelion Counet woordvoerder namens de ordes en de congregaties in het dossier Misbruik. Er is de slachtoffers van het kindermisbruik groot leed aangedaan, dat staat vast. Vraag is of de aangeklaagden ook een eerlijk proces kregen.

Voor meer informatie over dit boek: klik hier.

Bron: KNR/KloosterKracht | Foto: Youtube

(Visited 475 times, 1 visits today)
Sluiten