Geschreven door 17:33 Boeken • Een reactie

Een weelde aan groen – Vier kloostertuinen in Noord-Brabant

Begin maart verschijnt bij Berne Media Een weelde aan groen – Vier kloostertuinen in Noord-Brabant onder redactie van Wouter Prins.

Over het boek
Ons land kent een bijbelbelt. Minder bekend is dat we ook een ‘kloosterbelt’ hebben. In het noordoosten van Brabant vestigde zich in de nasleep van de Reformatie in de loop van de zeventiende en achttiende eeuw een reeks van abdijen en priorijen, die tot de oudste van Nederland behoren. Achter de muren van deze kloosters bevindt zich een weelde aan groen. 

De kruidentuin in Uden, de Hof van Lof in Megen, de stiltetuin in Velp (bij Grave) en de Engelse landschapstuin in St. Agatha zijn stuk voor stuk verborgen parels die ieder voor zich een ander aspect van de kloostertuin vertegenwoordigen. 

Dit boekje, een handzame dwarsligger met veel foto’s, gidst de reiziger door de geschiedenis van deze kloosters en de tuinen. Van iedere tuin is een overzichtelijke plattegrond gemaakt. Een fietsroute en andere praktische informatie maken van het boek een niet te missen gids voor iedere liefhebber van kruiden- en kloostertuinen. 

Aan dit boek schreven mee: 
– Marga Arendsen,
– Hans-Peter Bartels,
– Theo Bögels,
– Henny Kruip,
– Wouter Prins (hoofdredactie) en
Paul Spapens (fietsroute).

Met uitzondering van journalist Paul Spapens zijn zij als vrijwilliger of medewerker verbonden aan een van de besproken kloosters en hun tuinen.

Voor boekgegevens of om het boek te bestellen: klik hier.

Bron: Berne Media

(Visited 248 times, 1 visits today)
Sluiten