Geschreven door 11:54 Nieuws

Glenn ter Veer nieuwe directeur Platform voor ignatiaanse spiritualiteit

Ondernemer Glenn ter Veer is de nieuwe directeur van het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit van de jezuïeten in de Lage Landen. Hij is de eerste niet-jezuïet die leiding geeft aan het Platform. Ook diaken Rob Polet (voorheen van de Amsterdamse Nicolaasbasiliek) versterkt het team.
Ondernemer en theoloog Glenn ter Veer is sinds eind 2022 directeur van het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit. Voor zijn aanstelling had Glenn samen met zijn compagnons verschillende startups op het gebied van facility management, hospitality en blockchain.

De overstap naar werken met spiritualiteit lijkt groot, maar Glenn ervaart dat zelf anders. “Ik heb theologie en managementwetenschappen gestudeerd en het conservatorium gedaan. In het verleden werkte ik in het pastoraat en in de cultuursector in advies- en managementfuncties. De private sector was een mooie kans om te experimenteren met ondernemen en de dynamiek van startups. Daar heb ik veel van geleerd. Die hele achtergrond kan ik nu meenemen in mijn werk als directeur van het Platform, waar mijn belangrijkste opdracht is het Platform te ondersteunen in haar groei.”

Medeoprichter Nikolaas Sintobin
Jezuïet Nikolaas Sintobin is medeoprichter van het Platform en benadrukt het belang dat ook in de kerk gewerkt wordt met professionele managementtechnieken. “We zochten een directeur met gevoel voor productontwikkeling, marketing en fundraising. Dat is in de non-profitsector steeds belangrijker geworden. In de kerk is dat niet anders.”

Van Amsterdamse stadskerk naar het ignatiaanse netwerk
Onderdeel van de groeifase van het Platform is de aanstelling Rob Polet. Rob is sinds begin februari samen met Hilde van Linden binnen het Platform verantwoordelijk voor de begeleiding en coördinatie van Geestelijke Oefeningen en Gemeenschappelijk Onderscheiding in Nederland en Vlaanderen. Voor zijn aanstelling was Rob acht jaar als diaken verbonden aan de Nicolaasbasiliek in Amsterdam. Binnen kerkelijk Nederland & Vlaanderen is hij een bekende vanwege de zondagse eucharistievieringen die regelmatig vanuit de Nicolaas live worden uitgezonden op televisie.

Wat doet het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit?
Het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit maakt dagelijks de gebedspodcast Bidden Onderweg. Momenteel doen 20.000 deelnemers mee aan de digitale 40-dagenretraite van het Platform. Door het jaar heen verzorgt het Platform onder andere diverse retraites en geestelijke begeleiding, voor individuen en groepen.

Bron: Platform voor ignatiaanse spiritualiteit

(Visited 46 times, 1 visits today)
Sluiten