Geschreven door 18:27 Uncategorized

Het monastieke hart – 50 stappen naar een contemplatief en zinvol leven

Benedictines Joan Chittister wil met het boek Het monastieke hart – 50 stappen naar een contemplatief en zinvol leven, dat onlangs is verschenen bij uitgeverij Halewijn, een spiritualiteit aanreiken die mensen in hun dagelijks leven kunnen integreren. Vanuit Benedictijnse invalshoek reikt ze 50 eenvoudige stappen aan om de monnik in onszelf te ontdekken en de weg naar binnen te gaan.

Joan Chittister was twaalf jaar lang priorin van een abdij in Erie, Pensylvania in Amerika. Ze komt sterk op voor vrede en gerechtigheid en voor vrouwenrechten in de maatschappij en de Kerk. Tegelijk weet zij de diepte van monastieke waarden en gebed steeds weer te hertalen naar onze tijd. Zij staat aan het hoofd van Benetvision, een instituut waar onderzoek gebeurt naar hedendaagse spiritualiteit. Daarnaast stichtte zij ook de online gemeenschap ‘Monasteries of the Heart’.

“In elk kloppend hart bevindt zich een stille onderstroom die ons uitnodigt naar een plaats te gaan die we nog niet kennen, te leven vanuit een diepe wijsheid en te worden wie we aanvoelen te moeten zijn.”

Klik hier voor een leesfragment.

Boekgegevens:
Auteur: Joan Chittister | Titel: Het monastieke hart – 50 stappen naar een contemplatief en zinvol leven | Uitgever: Halewijn | Aantal pagina’s: 248 | ISBN: 9789085286905

Klik hier om het boek te bestellen.

Bron: Halewijn/Klooster Wittem | Foto: Youtube

(Visited 151 times, 1 visits today)
Sluiten