Geschreven door 07:11 Nieuws

Lezing Erik Varden: ‘Thoughts in Solitude and Encounter in a Time of Pandemics’

Engels gesproken

Erik Varden komt naar Nederland voor de lezing Thoughts on Solitude and Encounter in a Time of Pandemics. Erik Varden is bisschop van de territoriale prelatuur van Trondheim en was abt van de cisterciënzer abdij Mount Saint Bernard in Leicestershire. Op zaterdag 16 oktober en zondag 17 oktober geeft Varden een lezing over eenzaamheid.

De lezing op zaterdag 16 oktober van 14.00-16.00 uur zal plaatsvinden in de abdijkerk van de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther. Zondag 17 oktober geeft Erik Varden dezelfde lezing in de Christus Triumfatorkerk in Den Haag.

De omstandigheden van afgelopen jaar en dit jaar zijn confronterend geweest voor de hele wereld, met ervaringen van eenzaamheid op ongekende wijze. Tegelijkertijd heeft het ons doen beseffen hoe verweven we zijn als mensen, en hoe de wereld werkt als gemeenschap.

Wat hebben we hiervan geleerd? Wat zouden we kunnen leren? In zijn boek The Shattering of Loneliness (Bij Berne Media vertaald en uitgegeven: De eenzaamheid doorbreken) deelt Varden het inzicht dat hij heeft opgedaan tijdens zijn leven als trappistenmonnik. Hierop voortbouwend zal Varden nadenken over de huidige verwarring om te proberen de christelijke betekenis ervan te begrijpen en een christelijke taak te formuleren voor het tijdperk van Covid-19.

U bent van harte welkom! Aanmelden kan binnenkort via de website van Berne Media.

Bron: Berne Media

(Visited 44 times, 1 visits today)
Sluiten