Geschreven door 12:05 Nieuws

Stadsklooster Simpelhuys sluit per 31 december 2023 de deuren

Ondanks verkregen subsidies en giften kan het bestuur van Stadsklooster Middelburg niet langer de hoge kosten opbrengen van huur en energie voor het historische Simpelhuyscomplex, bestaande uit de Engelse Kerk en het Simpelhuis. Het bestuur ziet zich genoodzaakt deze beslissing te nemen vanwege onvoldoende verkregen subsidies voor 2024 en het onvermijdelijk ver in de schulden raken bij voortzetting van de openstelling en de activiteiten.

In een eerder vandaag verzonden nieuwsbrief wordt aangegeven: “De beslissing is teleurstellend voor de tientallen Vrienden die Stadsklooster Simpelhuys de afgelopen jaren steunden. Erg teleurstellend ook voor de vele gasten, die de inloop van ‘koffie met een oortje’ intussen vonden. Jammer ook voor de vele vrijwilligers (30) die zich met hart en ziel verbonden met dit sociale initiatief in eeuwenoude gebouwen waar het sociale hart van Middelburg klopt sinds de 15de eeuw. De huur en bijzonder hoge energiekosten zijn niet meer op te brengen. De subsidiegevers en fondsverstrekkers die de waarde van het Stadsklooster erkennen, financieren vooral activiteiten, en niet de al met al te hoge kosten voor huisvesting.

Hoewel met goede moed afgelopen voorjaar een doorstart is gemaakt, heeft dit niet het gewenste resultaat opgeleverd. Zowel voor als voor de Protestantse Gemeente Middelburg, eigenaar van het Simpelhuiscomplex, is het teleurstellend dat het in het gebouw goed passende initiatief van het Stadsklooster Simpelhuys niet de kosten kan dekken van de huur, bestemd voor onderhoud aan het gebouw.

Geplande activiteiten en afspraken over gebruik van de gebouwen zullen zorgvuldig worden overgedragen aan de eigenaar. Kerstinloop De laatste en finale activiteit in het Stadsklooster is de Kerstinloop op Eerste en Tweede Kerstdag. Voor een ieder die deze kerstdagen niet alleen wil vieren: welkom in Stadsklooster Simpelhuys (ingang via Bodenplaats Middelburg): 25 en 26 december tussen 14.00 en 17.00 uur.”

Bron: Stadsklooster Middelburg

(Visited 215 times, 1 visits today)
Sluiten