Geschreven door 15:19 Nieuws

Documentaire over leven zuster Theresa Anne

Wat houdt een roeping van God in? En hoe krijgt het leven van een hedendaagse kloosterzuster vorm?

Door: Pien Veenink en Anne Mulders | Foto: Anne Mulders en Pien Veenink

Zuster Theresa Anne, die één van de vier zusters is van de kloosterorde Dominicanessen st. Cecilia uit Sittard, ervaarde haar roeping in haar tienerjaren. Sindsdien staat haar leven in het teken van haar onvoorwaardelijke liefde voor Jezus. Naar aanleiding van de korte documentaire die we maken over dit onderwerp, maakten we kennis met deze zusters en twijfelden we geen moment meer; de docu was geboren.

Meer over ons: wij zijn Pien Veenink en Anne Mulders, twee vierdejaars studenten aan de School voor Journalistiek in Utrecht. In het deel voor ‘vrije invulling’ van onze studie, de minor, kozen we er samen voor om een korte documentaire te maken over het leven van zuster Theresa Anne in het klooster.

We zouden het ontzettend leuk vinden als u geïnteresseerd bent in de film, het maakproces erachter en het uitbrengen ervan. Wilt u hiervan op de hoogte blijven? Dan bieden we graag aan een kijkje te nemen op onze Facebookpagina en een ‘like’ te geven (of te ‘delen’ misschien zelfs!). Zo mist u niets en hopen we ook wellicht iets van u te horen! 🙂

Hartelijke groet,

Anne Mulders en Pien Veenink
Filmmakers ‘Getrouwd met Jezus’
Vierdejaars studenten School voor Journalistiek

(Visited 561 times, 1 visits today)
Sluiten