Geschreven door 14:13 Nieuws

Kloosterwijsheden in ‘De kloostercast’

Vanaf maandag 26 juni kun je bij KRO-NCRV luisteren naar De kloostercast, een nieuwe podcast met antwoorden op alledaagse levensvragen vanuit de kloostertraditie.

Op 26 juni lanceert KRO-NCRV De kloostercast, het audio-zusje van het succesvolle tv-programma Kloostergasten. De podcast met antwoorden op alledaagse levensvragen, vanuit de kloostertraditie. Drie weken lang komt er iedere werkdag een nieuwe aflevering beschikbaar, te beluisteren via KRO-NCRV, NPO Radio 5 en de bekende podcast apps.

In vijf minuten nemen verschillende kloosterlingen je mee in de wijsheden van hun kloostertraditie. De kloosterlingen onderzoeken actuele thema’s als verlangen, armoede en mentale gezondheid en laten zien dat de eeuwenoude kloosterkennis verrassend relevant is. 

Wie is God?
In de podcast horen we onder andere zuster Monica Raassen, zij is Kanunnikes van het Heilig Graf en leeft volgens de regel van Augustinus. Monica vertelt hoe je écht vrij kunt zijn en onderzoekt hoe je om kunt gaan met jaloezie. Ook maken we kennis met zuster Hettie Berflo, als zuster Karmeliet was zij eerder te zien in de aflevering van Kloostergasten met Viggo Waas. Hettie geeft onder meer antwoord op de vraag ‘wie is God?’ en ze put uit de wijsheid van Titus Brandsma wanneer ze vertelt over hoe je met ziekte en lijden om kunt gaan.

Zoektocht naar een zinvol leven
Samen met drie andere kloosterlingen – broeder Hans-Peter Bartels (Franciscaan) , broeder Gerard Mathijsen (Benedictijner monnik) en Maria van Mierlo (leeft volgens de regel van Benedictus)  – voeren zij jou mee in de serene  en spirituele wereld van het klooster. Laat je inspireren door hun levenslange zoektocht naar een zinvol leven en vind rust in de hectiek van het moderne bestaan. 

De kloostercast is vanaf maandag 26 juni iedere werkdag te beluisteren via KRO-NCRV, NPO Radio 5 en de bekende podcast apps.

Bron: KRO-NCRV

(Visited 128 times, 1 visits today)
Sluiten