Geschreven door 10:44 Nieuws

Korenfestival met Rihards Dubra 11 en 12 november 2022

Elke twee jaar nodigt het Dominicanenklooster in Zwolle een hedendaagse componist van koormuziek uit. Deze traditie is begonnen bij het 800-jarig bestaan van de Orde der Dominicanen in 2016 met de componist sir James MacMillan, zelf een dominicaan. Vervolgens was in 2018 de beroemde componist Morten Lauridsen te gast.

Na twee succesvolle edities en een pauze vanwege de pandemie kan een nieuwe editie gelukkig doorgang vinden. Dit jaar zal het festival draaien om de Letse componist Rihards Dubra, die zelf ook aanwezig zal zijn. Hij componeert zowel koorwerken als vocale instrumentale composities die uitgevoerd worden op internationale festivals en concerten. 

Masterclass onder leiding van Paul Smith
Naast Rihards Dubra is ook Paul Smith, mede-oprichter van VOCES8 uitgenodigd. Hij is een innovatieve en creatieve artiest, dirigent, componist, een inspirerende docent die zeer bekend is met de werken van Rihards Dubra. Vijf koren uit Zwolle en omgeving hebben werken van Rihards Dubra ingestudeerd en zullen gecoacht worden door Paul Smith, met onder meer de VOCES8-methode. De masterclassrepetities zijn een mooie gelegenheid voor musici en dirigenten om de muziek van Rihards Dubra nader te leren kennen en om kennis te maken met Paul Smith en zijn VOCES8 methode van werken.

Concert
Op zaterdagavond 12 november verzorgen de vijf koren een concert in de Dominicanenkerk. Als slot van de avond zullen de vijf koren samen het slotstuk zingen. Ook werken enkele musici mee om de instrumentale kant van Dubra’s oeuvre te laten klinken.

Programma
Masterclass-repetities
Vrijdagavond 11 november van 19.00 tot 22.00 uur. Zaterdagmiddag 12 november van 13.00 tot 17.00 uur
Concert zaterdag 12 november: 20.00 uur

Dominicanenkerk, Assendorperstraat 29, 8012 DE Zwolle

Toegangsprijzen
De toegangsprijs voor het concert is € 15,-
Een passe-partout voor het bijwonen van de zaterdagse masterclassrepetities en het concert kost € 20, –

Meer informatie
Alle informatie en de mogelijkheid om kaarten te bestellen https://www.dominicanenzwolle.nl.

Bron: Dominicanenzwolle.nl

(Visited 151 times, 1 visits today)
Sluiten