Geschreven door 11:43 Boeken, Nieuws

Presentatie bundel ‘Religieus leven met toekomst’

Op vrijdag 21 oktober 2022 presenteert Berne Media de bundel Religieus leven met toekomst. De boekpresentatie vindt plaats om 14.00 uur in de Priorij, Sint-Catharinadal, Kloosterdreef 3 in Oosterhout.

Religieus leven met toekomst is een inspirerende reflectie op een vitaal en toekomstbestendig religieus leven. De artikelen in deze bundel zijn afkomstig van zowel leken als religieuzen en zij schrijven vanuit een theologische of spirituele invalshoek. In de aanloop naar deze publicatie werden drie webinars georganiseerd, in december 2021 en januari 2022. Tijdens deze online-bijeenkomsten werd de leefwijze van religieuzen onder de loep gelegd, evenals de diverse ‘antwoorden’ van religieus leven op de huidige westerse samenleving – een samenleving waarin christelijk leven marginaal geworden is, individualisering en autonomie hoogtij vieren en nieuwe maatschappelijke tweedelingen aan het licht komen. Hoewel…? Bij jong en oud leeft echter beslist belangstelling voor religieus leven. Nieuwe initiatieven komen van de grond op plekken waar men ze niet verwacht. Betrokkenen zetten zich op verschillende manieren in om de gemeenschappen en hun erfgoed overeind te houden; participatie neemt nieuwe vormen aan.

Religieus leven met toekomst bevat bijdragen van Henk Witte en Arnold Smeets (redactie), Catharina Al o.p., Erik Borgman, Léon van den Broeke, Annemie Deckers, René Dinklo o.p., Stephan van Erp, Quirien Hagens, Angela Holleboom o.s.c., Rosaliene Israël, Anique de Kruijf, Avin Kunnekkadan s.v.d., Karen Lens, Stefan Mangnus o.p., Sjoerd Mulder, Peter Nissen, Gemma Simmonds c.j., Bernardus Peeters o.c.s.o., Paul van Tongeren, Martha Verstraeten o.s.b. en Jan-Willem Wits.

Programma:
13.30 uur: Inloop (kerk van de priorij Sint-Catharinadal)
14.00 uur: Welkom door zuster Maria Magdalena, priorin Sint-Catharinadal
14.15 uur: Over het project en de bundel Religieus leven met toekomst, prof. dr. Henk Witte, redacteur en waarnemend decaan Tilburg School of Catholic Theology
14.30 uur: Lezing door dr. Jos Moons SJ, onderzoeker aan de TST en als onderzoeker en gastdocent verbonden aan de KU Leuven
15.00 uur: Presentatie van de bundel en overhandiging van de eerste exemplaren aan mr. Ina Adema (Commissaris van de Koning in Noord-Brabant), zuster Monica Raassen (vice-voorzitter KNR) en mr. dr. Ton Rombouts (voorzitter Jubileum Comité Sint-Catharinadal)
Aansluitend receptie en ontmoeting

De boekpresentatie kunt u kosteloos bijwonen. Aanmelden kan via www.tiu.nu/Religieusleven.

Bron: Berne Media

(Visited 293 times, 1 visits today)
Sluiten