Geschreven door 08:04 Nieuws

Norbertijnen presenteren glossy en jubileumbier

Eerste Pinksterdag – zondag 23 mei – wordt na de eucharistieviering van 10.30 uur door abt Denis Hendrickx het eerste exemplaar van een speciale editie van ‘Klooster’ en een eerste fles speciaal gebrouwen jubileumbier overhandigd aan Hella van der Wijst, presentatrice en schrijfster, wandelaar en Brabantse.

Denis Hendrickx mocht voor dit zomernummer de eindredactie voeren rond het centrale thema ‘feest’ , waarmee het Brabants kloosterleven in het middelpunt van de belangstelling staat. Er wordt immers gevierd dat het in 2021 precies 900 jaar geleden is dat de orde van de Norbertijnen werd gesticht door Norbertus van Gennep. Maar er valt in Brabant nog meer te vieren: 750 jaar Norbertinessen van Catharinadal in Oosterhout, 600 jaar kruisheren in St. Agatha en 300 jaar Clarissen in Megen.

Uit het rijk geïllustreerde magazine wordt de Norbertijnse eigenheid duidelijk: een voortdurend op zoek zijn naar een vruchtbare mix tussen het leven en werken binnen de leefgemeenschap van de abdij en de gerichtheid naar buiten, de oren en ogen open houden voor de samenleving. Zo wordt geprobeerd de eeuwenoude abdijleus te volgen: ‘Berna uit Lucerna’ (opdat Berne het licht moge verspreiden). Het kloostermagazine is vanaf 23 mei te koop in boekhandel Berne voor € 9,95.

Ter gelegenheid van het 9e eeuwfeest is ook een speciaal jubileumbier gebrouwen: Sint Norbertus, een amberbier van 7,5% in een mooi aangeklede 1.5 liter magnum fles. Het jubileumbier wordt in een beperkte oplage van 900 flessen verkocht. Iedere fles is persoonlijk genummerd en is alvast te bestellen via: www.webwinkelberneabdijbier.nl.

Vanaf 23 mei 12.00 uur kunnen de bestelde flessen bij het proeflokaal van Berne abdijbier worden afgehaald in een vastgesteld tijdslot. Eenzelfde regeling geldt op tweede pinksterdag, 24 mei.

Na afloop van het korte officiële programma is er gelegenheid om met Hella van der Wijst in gesprek te gaan en signeert ze in de abdijwinkel haar onlangs verschenen boek: De kracht van samen. De geplande kloostermarkt op het abdijterrein welke op 24 mei zou plaatsvinden is vanwege Corona uitgesteld tot zondag 12 september. Reserveer die datum nu al want het belooft een bijzondere dag te worden.   

Bron/foto: Berne Media | Abdij van Berne 

(Visited 51 times, 1 visits today)
Sluiten