Geschreven door 17:17 Interview, Nieuws

Brabantse Kloosterlingen delen levenslessen in PodcastsBroeders en zusters uit de Brabantse Kloosters delen hun levenswijsheid in zes podcasts en drie bijzondere verhalen. Op maandag 31 mei start een campagne op social media om die onder de aandacht te brengen. De uitingen zijn gemaakt in het kader van het jaar van het Brabants Kloosterleven.

In de Podcast ‘Kloosterleven’ gaat presentator Oscar Kocken op zoek naar de verhalen van zes Brabantse kloosterlingen. Mensen met een bijzonder leven, waar de buitenwereld eigenlijk amper iets van weet. Wat bracht ze tot hun keuze voor een leven in het klooster? Welke lessen leerden ze daar- over zichzelf én over het leven? En wat kunnen wij daarmee, in ons dagelijks leven?

De Verhalen
In totaal zijn er acht verhalen gemaakt. Zoals die van Broeder Guido. Hij was 18 toen hij voor het eerst aanklopte bij het stilteklooster Maria Toevlucht in Zundert, maar de deuren stonden niet gelijk voor hem open. Hij is weggestuurd met de boodschap ‘ga eerst maar even in het leven staan’. Maar het kloosterleven liet hem niet los en nog eens 18 jaar later stond hij opnieuw aan de kloosterdeur. Deze keer werd hij wel binnengelaten. Broeder Guido leerde er naar zichzelf te luisteren, want ‘in stilte hoor je pas wat je zelf wilt.’

https://brabantskloosterleven.nl/3173-2/

Of het verhaal van Broeder Luuk. Een Amsterdammer die op 20 jarige leeftijd intreedt in het klooster, maar daar ook weer gillend weg gaat. Hij komt terug, tot zijn tevredenheid. ‘Ik had in dertig jaar tijd 50.000 gulden gespaard, en binnen drie minuten maakte ik al dat geld over naar goede doelen’, vertelt Broeder Loek. ‘Zo zie je maar hoe makkelijk je je kunt ontdoen van geld en spullen.’ En wat dat dan oplevert? ‘Een leeg hoofd.’

https://brabantskloosterleven.nl/houden-van-je-lichte-en-donkere-kanten/

Het jaar van het Brabants Kloosterleven 2021
Het kloosterleven is al eeuwenlang verweven met alle facetten van de Brabantse samenleving. Maar met het verstrijken van de tijd zijn er veel mensen die die ervaringen niet meer uit eerste hand delen.  Het Brabants Kloosterjaar 2021 vestigt er daarom op tal van manieren de aandacht op. Onder andere met wandelpaden, theatershows, kloosterproducten en nu dus ook met de podcast: Kloosterleven.

Het overzicht van het jaarprogramma staat op https://brabantskloosterleven.nl/

(Visited 115 times, 1 visits today)
Sluiten