Geschreven door 15:09 Nieuws, Slider

Website ‘Jaar van het Brabantse Kloosterleven’ online

2021 is uitgeroepen tot het ‘Jaar van het Brabantse Kloosterleven’. De website voor dit Jaar is inmiddels online. Zie www.brabantskloosterleven.nl.

Het kloosterleven en Noord-Brabant zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vele honderden gebouwen en de levensverhalen van ontelbaar veel Brabanders zijn daar getuige van. De provincie Noord-Brabant vindt het belangrijk dat het verhaal en de maatschappelijke waarde van het kloosterleven wordt doorgegeven aan toekomstige generaties. Het jaar 2021 is daarom uitgeroepen tot het jaar waarin het Brabantse kloosterleven op verschillende manieren voor het voetlicht wordt gebracht.

Vier orden vieren hun jubileum met een bijzonder programma, namelijk: 750 jaar gemeenschap Catharinadal, 650 jaar kruisheren in St Agatha, 300 jaar Clarissen in Megen en 900 jaar Norbertijnen in Heeswijk.  

Projecten
Om meer bekendheid te geven aan het Brabantse kloosterleven en om dit op een passende manier geschikt te maken voor publiek, heeft de provincie een aantal projecten ontwikkeld. Zo wordt in 2021 bijvoorbeeld Het Kloosterpad gelanceerd, een wandelpad van zo’n driehonderd kilometer dat langs tientallen bestaande en voormalige kloosters voert. Wandelaars kunnen tijdens hun tocht – door kunstenaars en designers ontworpen – collectables verzamelen die zijn geïnspireerd op de verhalen en gebruiken van de kloosters. Verder worden er bijvoorbeeld bijzondere kloosterlunches georganiseerd, krijgen bestaande kloosterproducten een nieuw elan en worden er nieuwe producten en diensten ontwikkeld.

Bron: Provincie Noord-Brabant

(Visited 68 times, 1 visits today)
Sluiten