Geschreven door 15:45 Interview, Nieuws

“We moeten nu zelf gaan invullen wat de paters vroeger deden”

De Nederlandse dominicanen hebben enkele maanden geleden besloten dat hun klooster in Huissen in de nabije toekomst een zelfstandig centrum mag worden en dat de Stichting Dominicanenklooster Huissen het kloostercomplex mag overnemen. Op de website van Volzin een gesprek met Aalt Bakker, de directeur van deze stichting, over zijn plannen met dit klooster

Volgens Bakker zijn er genoeg uitdagingen de komende jaren. Op de vraag wat de spannendste uitdaging voor hem is, antwoordt hij:

“Hoe we echt een klooster kunnen blijven en hoe we ook de bezinningsmomenten en de vieringen, die er zeker toe doen, op een goede manier vorm kunnen geven. En hoe we de antwoorden hierop, nadrukkelijker dan nu gebeurt, kunnen vertalen in onze programma’s. Als je niet uitkijkt, dan raakt de ziel er snel uit. Dan worden we misschien een ‘voormalig klooster’. Nee, dat willen we niet. Dit soort plekken moet echt overeind blijven. We moeten nu zelf, zoals ik zojuist aangaf, gaan invullen wat de paters vroeger deden. Ik denk dat we veel meer een inspiratieplek of een broedplaats kunnen zijn of worden. Dat moeten we met elkaar ook willen ervaren, en andere mensen uitnodigen om dat met ons te doen. Of het principebesluit van de dominicanen voelt als afscheid nemen van de dominicanen? Nee, ik denk dat er met de dominicaanse familie en leken altijd een verbinding zal zijn. Hun traditie en spiritualiteit zullen altijd onze wortels zijn en blijven.”

Lees hier het hele interview.

Bron/foto: Volzin.nu

(Visited 50 times, 1 visits today)
Sluiten