Geschreven door 18:22 Nieuws

Website nieuw project ‘NICC’ online

Voor wie het nog niet wist: de website van het nieuwe project Networking Intentional Christian Communities (NICC) is online. Zie www.nicc.network. In dit oecumenisch opgezette project worden ontwikkelingen rond toekomstgericht religieus gemeenschapsleven in Nederland, Vlaanderen en Duitsland onderzocht. 

Het doel van het project is het bevorderen en ondersteunen van vitale kerkgemeenschappen door middel van de oprichting van een versterkt netwerk van toekomstgerichte, levensvatbare intentional Christian communities in de rooms-katholieke en protestantse kerken in Duitsland, Nederland en Vlaanderen. De term ‘intentional Christian communities’ (ICC) staat voor alle vormen van georganiseerd christelijk religieus gemeenschapsleven en omvat, maar is niet beperkt tot, de traditionele vormen van Godgewijde gemeenschappen (dat wil zeggen: ordes en congregaties). Het project wordt uitgevoerd tussen juli 2020 en juli 2023.

Op deze site vindt u informatie over het project Networking Intentional Christian Communities en het verslag van het voorafgaande project Monastic Pastoral Care met daarin de teksten van de lezingen van het congres van 29 en 30 november 2019 in Maastricht. Daarnaast wordt een serie achtergrondartikelen van gespecialiseerde auteurs aangeboden en een serie links naar video’s op YouTube over religieus leven. 

Bron: NICC

(Visited 86 times, 1 visits today)
Sluiten