Geschreven door 14:17 Agenda, Nieuws

Franciscaanse Kloosterweekenden: kennismaking met de spiritualiteit van Franciscus van Assisi

In het najaar worden er 4 Franciscaanse kloosterweekenden georganiseerd. Van 6-8 oktober een kennismakingsweekend en in oktober en november 3 verdiepende weekenden met als thema: Zoeken naar God, Vrede en Clara van Assisi. Deze weekenden vinden plaats in de kloosters van de Franciscaanse Minderbroeders en de Clarissen.

Tijdens een kloosterweekend verblijf je in een franciscaans klooster en leef je mee op het ritme van de broeders of zusters. Tussen de gebeden en maaltijden door maak je onder begeleiding van twee personen kennis met, of verdiep je je verder in het leven van Franciscus en Clara van Assisi. Het aanbod is verdeeld in kennismakings- en themaweekenden (waarin een thema Franciscaans thema verdiept wordt). Het wordt aanbevolen om eerst een kennismakingsweekend te volgen, voordat je aan een themaweekend begint.

De weekenden beginnen op vrijdag 17.00 uur en duren tot zondag 14.30. De bijdrage is inkomensafhankelijk en ligt tussen de €75,- en €140,-.
In de kloosters heb je een eenvoudige eigen kamer met gezamenlijke douches en toiletten.

Het kennismakingsweekend vindt plaats van 6-8 oktober bij de broeders franciscanen in Megen. Tijdens dit weekend maak je kennis met het leven van Franciscus en ervaar je iets van zijn spiritualiteit.

De themaweekenden vinden plaats:
– van 27-29 oktober bij de zusters clarissen in Nijmegen, thema: zoeken naar God
– van 10-12 november bij de broeders franciscanen in Megen, thema: vrede
– van 24-26 november bij de zusters clarissen in Megen, thema: Clara.

Informatie over de thema’s van de geplande weekenden lees je op www.franciscaansebeweging.nl/kloosterweekenden

Voor informatie en aanmelden mail naar: kloosterweekend.nl@gmail.com
Alleen voor informatie: 06-38153049

De Franciscaanse Beweging verspreidt het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. De Kloosterweekenden bij de Franciscaanse Beweging zijn een voortzetting van het oriëntatiewerk dat ruim 40 jaar geleden door de kapucijnen is opgezet. Ongeveer 8 keer per jaar worden er kennismakingsweekenden en themaweekenden georganiseerd.

Bron: Franciscaanse Beweging | Foto: Pixabay

(Visited 24 times, 1 visits today)
Sluiten