Geschreven door 07:15 Boeken

Het eeuwenoude Gregoriaans herontdekt als inspirerende lifestyle voor vandaag

Al meer dan vijftien eeuwen geeft het leven op het ritme van de getijden de dag van monniken vorm en inhoud. In het recent bij Berne Media verschenen boek Muziek van de stilte – Leven op het ritme van de getijden laat de benedictijner broeder David Steindl-Rast op aansprekende wijze zien dat deze leefstijl ook mensen in de 21ste eeuw kan helpen.

Wij mensen buiten het klooster hebben het druk en komen vaak tijd te kort. Geïnspireerd door de gregoriaanse gezangen geeft Broeder David aan dat het anders kan, waardoor we iedere dag juist tijd krijgen. Het eeuwenoude Gregoriaans herontdekt als inspirerende lifestyle voor vandaag!

Muziek van de stilte staat dichter bij mij dan welk ander boek ook. Letterlijk: in de boekenkast naast m’n bureau is dit het eerste boek. Ik pak het steeds weer. En ik neem het al jaren mee naar iedere retraite die ik geef omdat ik er zo graag uit voorlees. Wat een zegen dat dit boek nu opnieuw is vertaald en wordt uitgegeven om hopelijk weer een heel nieuw publiek te bereiken.” – Jan Kortie, stembevrijder en auteur van Jouw ziel wil zingen

Boekgegevens
Voor de boekgegevens of om het boek te bestellen: klik hier.

Over de auteur
Broeder David Steindl-Rast OSB (1926) is een wereldwijd bekend geestelijk leermeester en schrijver van boeken over spiritualiteit en mystiek. Broeder David is een pleitbezorger van de spirituele praktijk van dankbaarheid. Daarnaast staat hij bekend vanwege zijn inspanningen om een breder publiek vertrouwd te maken met de waarde van het contemplatieve gebedsleven.

Bron: Bernemedia.com

(Visited 387 times, 1 visits today)
Sluiten