Geschreven door 15:31 Agenda

Inspiratiefestival ‘Het Verhaal van Franciscus’

Op zondag 22 oktober organiseren de Franciscaanse Beweging en Stadsklooster San Damiano een Inspiratiefestival rondom het thema Het Verhaal van Franciscus. Van 13.00 tot 17.00 uur aan de Van der Does de Willeboissingel 11, 5211 CA ’s-Hertogenbosch. Kosten: gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. Aanmelden: is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd i.v.m. de voorbereidingen, graag via info@franciscaansebeweging.nl.

Tijdens het Inspiratiefestival van Stadsklooster San Damiano en de Franciscaanse Beweging op 22 oktober ontdek je het verhaal van Franciscus van Assisi. De heilige van dierendag en de kerststal, die broederlijk omging met mensen aan de rand van de samenleving. Een verhaal van eenvoud, kwetsbaarheid, betrokkenheid en vredelievendheid.

Laat je raken door de eeuwenoude franciscaanse traditie. Geef jezelf en elkaar stof tot nadenken in het ontmoetingscafé; knutsel gelukspoppetjes en brand een kaarsje. Proef de versgebakken koekjes waar Franciscus 800 jaar geleden al zo gek op was en luister naar de verhalenverteller die Franciscus’ verhalen tot leven brengt. Luister naar de Delftse Troubadours, geniet van de herfst en bezinning in de kloostertuin met het Klooster op Wielen, en verwarm je daarna in de zangworkshop met broeder Fer achter de piano. Ontdek wat belangrijk was voor Franciscus én hoe jij zelf een verschil kunt maken.

Laat je inspireren, kom naar het Inspiratiefestival! Het volledige programma is te vinden op www.franciscaansebeweging.nl/activiteiten.

De Franciscaanse Beweging verspreidt het gedachtegoed van Franciscus en Clara van Assisi. Vanuit de kernwaarden eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend biedt de FB ontmoeting, bezinning en verdieping in activiteiten, studie en publicaties. Met respect voor de ander en voor natuur en milieu zet de FB zich in voor een samenleving waarin macht, bezit en succes niet leidend zijn en waarin voor iedereen een plaats is.

Bron: Franciscaanse Beweging

(Visited 35 times, 1 visits today)
Sluiten