Geschreven door 17:05 Nieuws

Zomer op Klooster Nieuw Sion

Klooster Nieuw Sion bij Diepenveen biedt deze zomer op tal van manieren ruimte om te genieten van rust en verstilling én inspiratie op te doen voor het nieuwe seizoen. Gasten zijn welkom op de kloostercamping, in het gastenhuis of bij de vele zomerprogramma’s die het klooster organiseert. Of in de koffieschenkerij, waar genoten kan worden van huisgemaakt gebak of een kloosterlunch op het fluisterterras of het nieuw geopende gespreksterras aan de voorzijde van het klooster.

Zomerprogramma’s
Voor wie Klooster Nieuw Sion deze zomer beter wil leren kennen of even een moment van rust en bezinning wil nemen, kan op tal van manieren bij het klooster terecht. Zo zijn er twee keer in de week open rondleidingen, wekelijkse Lectio Divina-momenten, een speciaal kennismakingsprogramma met de bijzondere binnentuin van het klooster, een workshop Tikva en meerdere muzikale programma’s. Daarnaast is eenieder welkom bij de dagelijkse getijdengebeden in de Kloosterkerk. Meer informatie: www.nieuwsion.nl/zomer

Kloostercamping en gastenhuis
In 2020 opende Nieuw Sion voor het eerst een kleinschalige kloostercamping, en vanwege de grote belangstelling in de voorbije jaren is de camping ook dit jaar weer geopend in de zomerperiode (t/m 22 augustus). De campingplekken bevinden zich in de notenboomgaard, de plek waar ooit Abdij Sion werd opgestart door de monniken. Gasten die niet van kamperen houden, maar wel graag deze zomer één of meerdere nachten op Nieuw Sion willen verblijven, zijn van harte welkom in het gastenhuis van het klooster.

Koffieschenkerij met nieuw gespreksterras
Nieuw Sion opende een jaar geleden de deuren van een eigen koffieschenkerij, in de voormalige buitenkapel van het kloostercomplex. Naast de schenkerij, in de binnentuin van het klooster, bevindt zich een fluisterterras. Een plek waar genieten van eerlijke koffie en thee, gebak of lunch hand in hand gaan met het ervaren van de rust in de verstilde tuin. Voor wie toch gezellig wil kletsen is er onlangs aan de voorzijde van het klooster een nieuw gespreksterras ingericht, zodat gasten zelf kunnen kiezen op welke manier ze willen genieten van een bezoek aan de schenkerij. 

Kijk voor meer informatie op www.nieuwsion.nl.

Bron: Nieuwsion.nl

(Visited 149 times, 1 visits today)
Sluiten