Geschreven door 06:27 Nieuws

Kamperen op Klooster Nieuw Sion

Klooster Nieuw Sion, gelegen in de bossen van Diepenveen bij Deventer, biedt deze zomer mensen de ruimte voor een unieke vakantie in eigen land. Door te kamperen in de boomgaard van het klooster kunnen kampeerders proeven van de rust, stilte en ruimte voor bezinning en inspiratie die het klooster biedt. Na een pilot in 2020 wil het klooster daarmee blijvend een plek bieden voor iedereen die, veilig in eigen land, op adem wil komen na de hectiek van de coronacrisis. 

Kamperen op het klooster is anders dan op een gewone camping, vertelt directeur Marten IJmker: “Natuur en ruimte zijn denk ik herkenbare ingrediënten die mensen op vakantie ervaren, en daarvan is er op volop te genieten op en rondom ons klooster. Maar daarnaast moedigen we bezoekers aan mee te gaan in het dagelijks ritme van het kloosterleven op Nieuw Sion. We merken dat gasten het bijzonder vinden om daarvan te proeven, bijvoorbeeld door mee te doen aan de dagelijkse getijdengebeden. Juist in de bijzondere tijd waarin we leven is vakantie ook een moment om even stil te staan bij de tijd die achter je ligt, even te bezinnen en op adem te komen.” 

Om zoveel mogelijk rust te bieden aan gasten, is ontbijt en avondeten met lokale producten standaard inbegrepen bij verblijf op de Kloostercamping. Daarnaast zijn er rondleidingen en allerlei andere activiteiten waarmee bezoekers kunnen proeven van het kloosterleven, zoals de woongemeenschap op Nieuw Sion daar invulling aan geeft. Voor wie dat wil is het ook mogelijk bidden en werken te combineren, door een dagje mee te helpen met de vrijwilligers die bijdragen aan het werk op het klooster.  

Klooster in coronatijd
Door te verblijven op de Kloostercamping steunen gasten ook direct Klooster Nieuw Sion. De coronacrisis leidde tot talloze annuleringen van met name groepen die zouden verblijven op het klooster voor vergaderingen, inspiratieweekenden en retraites: een belangrijke inkomstenbron van het klooster.

Gastenhuis ook geopend
Voor wie niet wil kamperen bieden de kamers van het gastenhuis een alternatief om op een andere manier invulling te geven aan vakantie. Het klooster merkt dat de behoefte aan onthaasting en het zoeken naar rust een steeds grotere rol is gaan spelen tijdens de coronacrisis. “Ons gastenhuis konden we gelukkig open blijven houden de voorbije periode, en we merken aan onze gasten hoezeer zij de rust en stilte op ons klooster waarderen, nu meer dan ooit”, aldus IJmker.

Bron/foto: Klooster Nieuw Sion

(Visited 125 times, 1 visits today)
Sluiten