Geschreven door 12:02 Boeken

Leven, een kunst – Ignatiaanse meditaties

Ignis Webmagazine bestaat dit jaar 10 jaar en viert dit jubileum met de uitgave Leven, een kunst. Ignatiaanse meditaties. De auteurs van deze bundel zijn vrouwen en mannen die staan in de ignatiaanse traditie, de spiritualiteit die zijn oorsprong vindt bij Ignatius van Loyola (1491–1556). Ze schreven hun meditaties voor Ignis, het webmagazine van de jezuïeten in Nederland en Vlaanderen over geloof, spiritualiteit en samenleving. De samenstelling en redactie van de bundel zijn verzorgd door Rick Timmermans, hoofdredacteur van Ignis Webmagazine.

De meditaties in deze bundel geven geen pasklare antwoorden, maar laten steeds nieuwe aspecten van levenskunst oplichten. Hoe word ik een levenskunstenaar? Wat is er nodig voor gelukkige dagen? Kan zelfs een lijdende mens het leven zien als hogere kunstvorm? Het antwoord is ‘ja’. De levenskunst is een weg waarlangs we veel wijsheid vinden. Maar wie wijst ons de weg erheen? Het pad is verborgen.

De rode draad in deze bundel met veertig meditaties is het besef dat ware wijsheid en levenskunst beginnen met het aanvaarden van je werkelijkheid. Doorleef vreugde en verdriet, pijn en herstel, duisternis en licht – en omarm ze als een geschenk!

Rick Timmermans (1987) is hoofdredacteur van Ignis Webmagazine en werkzaam bij het Platform voor Ignatiaanse Spiritualiteit. Als journalist schreef en werkte hij mee aan verschillende boeken over christelijke spiritualiteit.

Boekgegevens
Auteur: Rick Timmermans (red.) | Titel: Leven, een kunst – Ignatiaanse meditaties | Aantal pagina’s: 212 | ISBN: 9789089723741 | Prijs € 17,90 | Een uitgave van Berne Media | Uitgeverij Abdij van Berne in samenwerking met Ignis Webmagazine

Klik hier om dit boek te bestellen.

Bron: Berne Media

(Visited 56 times, 1 visits today)
Sluiten