Geschreven door 18:32 Nieuws, Slider

Simon Evers wordt nieuwe secretaris-generaal KNR

Eerder vandaag heeft het Bestuur KNR bekend gemaakt dat Simon Evers per 1 juni 2020  de nieuwe secretaris-generaal van de Konferentie Nederlandse Religieuzen wordt. Hij volgt daarmee de heer Patrick Chatelion Counet op die vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd vertrekt bij de KNR. 

Simon Evers (1959) is vanaf 1996 als geestelijk verzorger werkzaam in OLVG te Amsterdam, waar hij tevens coördinator van het team van geestelijk verzorgers is. Deze functie zal hij in deeltijd ook blijven uitoefenen. Evers werd geboren in Amsterdam en was van 1979 tot 2001 benedictijner monnik van de Sint Andries Abdij van Zevenkerken te Brugge in België. Daar werd hij in 1988 priester gewijd. In 2001 werd hij geïncardineerd binnen het bisdom Haarlem-Amsterdam. Evers studeerde monastieke theologie aan de Universiteit van Sant’ Anselmo te Rome en volgde de postdoctorale opleiding ‘Ethiek in de Zorgsector’ aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen. Hij was van 2010 tot 2016 voorzitter van de Vereniging van Geestelijk VerZorgers. Vanaf 2016 is hij coördinator van het European Network of Healthcare Chaplains. Sinds januari 2020 is hij lid van de redactie van het Benedictijns Tijdschrift, uitgegeven door de abdij van Egmond.

“Het Bestuur van de KNR wenst Simon Evers alle goeds en wijsheid toe in zijn functie als secretaris-generaal die hij voor drie dagen in de week zal uitoefenen en is bijzonder dankbaar dat hij deze functie heeft willen aanvaarden,” is te lezen in de aankondigingsbrief de eerder vandaag naar alle Hogere Oversten en andere relaties van de KNR ging.

Naast ambtelijk secretaris van het Bestuur was de heer Chatelion Counet ook hoofd van het bureau KNR. Deze taken worden overgenomen door de heer Jeroen Crajé.

Jeroen Crajé (1970) is vanaf augustus 2009 stafmedewerker van de KNR voor financieel-economische zaken en was jarenlang de secretaris van de Financiële Kommissie Religieuzen (FKR) tot haar opheffing op 1 januari 2020. Hij voltooide de opleiding Master of Finance & Control/Register Controller aan de Universiteit van Tilburg. Van 1996 tot 2007 werkte hij als controleleider bij het accountskantoor Deloitte in welke periode hij de KNR leerde kennen.

De heer Crajé geniet reeds jarenlang het vertrouwen van de religieuzen op het gebied van financieel-economisch advies en vervult binnen het Bureau een belangrijke managementfunctie. Het Bestuur van de KNR is bijzonder blij dat hij de functie van Hoofd Bureau heeft willen aanvaarden.

Bron: KNR

(Visited 142 times, 1 visits today)
Sluiten