Geschreven door 10:50 Boeken, Nieuws, Slider

Een radicale ommekeer van denken over het kloosterleven

Bij gelegenheid van het 900-jarig bestaan van de norbertijnenorde schreef de bekende cultuurtheoloog Frank G. Bosman het boek De eeuwige nar. Het boek gaat over de toekomst van het religieus gemeenschapsleven en verschijnt begin april.

Bosman roept religieuzen van vandaag op trouw te blijven aan hun bijzondere roeping: leven als dwaas omwille van Christus. Dat klinkt een beetje cru, maar veel mensen zien de keuze voor een religieus leven van gehoorzaamheid, armoede, celibaat en in gemeenschap als een bizarre. We verslijten religieuzen, stiekem, een beetje voor gek.

In De eeuwige nar roept Bosman hen op zich niet tegen dit vooroordeel te verzetten, maar het te omarmen: dwaasheid is hun roeping. Steeds opnieuw staan er ‘dwazen omwille van Christus’ op, in navolging van historische ‘narren’ zoals Jezus van Nazaret en Franciscus van Assisi. De vlam van de dwaasheid is nog altijd nodig om de gevestigde orde omver te werpen, niet met geweld of volksmennerij, maar door een leven te leiden dat radicaal ‘anders’ is.

Over de auteur
Dr. Frank G. Bosman (1978) is cultuurtheoloog en verbonden aan de Tilburg School of Catholic Theology. Hij is een bekende mediapersoonlijkheid en auteur van tientallen boeken en bundels over religie, cultuur en samenleving. www.frankgbosman.nl

Boekgegevens
De eeuwige nar. De toekomst van het religieus gemeenschapsleven
Paperback | 128 pagina’s | ISBN: 9789089724229 | Prijs € 12,50 | Verwacht: 05-04-2021
Een uitgave van Berne Media | uitgeverij abdij van berne
U vindt het boek op: https://bit.ly/3nDICki.

Bron: Berne Media

(Visited 183 times, 1 visits today)
Sluiten